۱۳۹۵ اسفند ۱۷, سه‌شنبه

شیر دیافراگمی فولادی

یک شیر دیافراگمی، شیری است با حرکت خطی که در موارد بازکردن مسیر، تنظیم میزان جریان و همچنین بستن مسیر سیال مورد استفاده قرار می -گیرد. علت نامگذاری این شیر بخاطر وجود یک دیسک قابل انعطاف در درون آن می باشد که با نشیمنگاه شیر در قسمت بالای شیر جهت ایجاد یک آب بندی مناسب قرار گرفته است…

در این شیر یک دیافراگم قابل انعطاف توسط یک میله ای (Stud) که با دیافراگم بصورت یکپارچه می باشد به قسمت فشار دهنده (کمپرسور) شیر متصل گردیده است. فشار دهنده (کمپرسور) بوسیله ساقه ی شیر به بالا و پایین حرکت می کند. هنگامی که فشار دهنده (کمپرسور) به سمت بالا-حرکت کند، دیافراگم به بالا کشیده می شود و اگر کمپرسور به پایین برود آنگاه دیافراگم نیز به پایین رفتـه و شکل انتهایی شیر را به خود می گیرد.
بر اساس استاندارد MSS SP-88 این نوع شیر مناسب برای Zero leakage (نشتی صفر) مناسب تشخیص داده شده است. با دقت در ساختمان شیرهای دیافراگمی می توان متوجه شد که نشت سیال از اجزاء آن به حداقل می رسد. عمر مفید این نوع شیر ها نسبت به سایر شیرها است. از عیب های آن می توان به محدودیت دما و فشار کاری آنها اشاره نمود. اندازه شیرهای دیافراگمی معمولاً بین ۴۱ این تا ۱۲ اینچ است.
تقسیم بندی انواع شیرهای دیافراگمی
شیرهای دیافراگمی بر اساس شکل بدنه به دو گروه زیر تقسیم بندی می شوند:
شیر دیافراگمی با برآمدگی داخل بدنه (Weir type)
در این نوع یک قسمت برآمدگی در داخل بدنه بصورت ریخته گری تعبیه می گردد و در هنگام بسته شدن شیر، دیافراگم بر روی این برآمدگی می نشیند و عبور جریان را محدود می کند.
شیر بدون برآمدگی داخل بدنه (Straight-through type)
در این نوع شیرها، دیافراگم بصورت یک شکل گوه ای در می آید.
از شیرهای دیافراگمی می توان در کنترل نمودن جریان نیز استفاده نمود. نوع Weir (دارای برآمدگی سد کننده در وسط) برای کنترل جریان گزینه مناسبی بوده ولی عیب آن محدود بودن منطقه عبور سیال می-باشد. از شیرهای دیافراگمی همچنین می توان برای کنترل جریان های کوچک و هنگامی که سیال دارای خاصیت خورندگی بوده و سیالات رادیواکتیو، استفاده نمود.
عمرمفید دیافراگم بستگی به نوع ماده ای که از داخل شیر می گذرد و همچنین دما ،فشار و تعداد دفعات استفاده از شیر بستگی دارد. در بعضی از انواع مواد تشکیل دهنده دیافراگم ها که از نوع الاستومری می باشند، این دیافراگم ها مقاومت بسیار خوبی در دماهای بسیار بالا دارند. هرچند که باید توجه داشت خواص مکانیکی مواد الاستومری در دماهای بالا پایین خواهد آمد و امکان از بین رفتن آن نیز در فشارهای بالا وجود دارد. بیشتر مواد الاستومری در دمای پایین تر از ۱۵۰ F ، ۶۵-°C بهترین عملکرد را دارا می باشند. از مزایای دیگر این شیرها ایزوله کردن قسمت های مختلف شیر در مقابل سیال عبوری می باشد بگونه ای که دیافراگم خود باعث ایزوله کردن قسمت های مختلف شیر در مقابل سیال عبوری می گردد. با توجه به این خاصیت این شیرها برای سیالات خورنده و همچنین سیـالات که دارای مواد جامد معلق می-باشند مناسب خواهند بود. با توجه به اینکه مجموعه درپوش شیر در معرض تماس با سیال عبوری قرار نمی گیرد. لذا در تهیه متریال آن می توان از مواد ارزانتری استفاه نمود. با توجه به پیشرفتی که در طراحی دیافراگم و مواد آن صورت پذیرفته، امروزه دیافراگم های جدید قادر به عملکرد با انواع سیالات عبوری می باشند.
شیر دیافراگمی فولادی

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر